Thursday, September 26, 2013

3 добри причини да купувате тонери и кертриџи онлајн

Кога купувате принтери веројатно доста истражувате претходно за да го најдете принтерот што највеќе ви одговара по најдобра цена. Но колку често го правите истото кога купувате инк кертриџи или тонер касети.

Повеќето луѓе едноставно одат до локалната продавница за потрошни материјали и си купуваат инк кертриџи или тонер касети на регуларна основа, трошејки по неколку илјади денари годишно без ниту секунда да размислат за тоа. Но еве, читајќи ја оваа статија барем Вие ќе видите колку купувањето онлајн е не само лесно, туку доаѓа и со значителни заштеди на трошоците.

Еве три добри причини да купувате инк кертриџи и тонер касети онлајн:
  1. Купувајте од било каде, било кога. Да одите до продавницата за тонери зема време и енергија. Со цените на горивата што редовно се покачуваат и со сообраќајот во Скопје што знаеме каков е, тоа навистина може да биде главоболка. Штом конечно стигнете таму, има голема веројатност да начекате гужва и чекањето ќе биде максимално фрустрирачко. Купувањето на принтер или тонер онлајн е голема предност бидејќи не сте ограничени тоа да го сторите во одредени работни часови. Тоа можете да го направите 24/7. Со системот за пребарување на интернет продавницата како mojtoner.mk доволно е само да го одберете вашиот модел на принтер или бројот на потрошниот материјал (тонер/кертриџ) и ќе добиете разни опции од различни производители со потрошни материјали за повеќе или помалку страници, со спецификации итн. Можете да споредувате цени, да одбирате бои, да видите колку отпечатени страни добивате со некој конкретен производ и сето тоа да го направите од удобноста на вашиот дом или канцеларија со само неколку кликови. 
  2. Заштедите пари. Купувањето на мало значи да платите повеќе од вредноста на самиот производ. Физичка продавница има сметки и вработени за плаќање. Од друга страна онлајн продавниците тука заштедуваат и таа заштеда се пренесува на крајните потрошувачи. Тука повторно се во игра потрошените пари за превоз кои често се поголеми отколку испораката до дома.
  3. Споредете ги вашите опции. Купувањето онлајн за инк кертриџи или тонери ви овозможува да споредите разни опции како ОЕМ (оригинални) инк кертриџи или тонери, компатибилни инк кертриџи или тонери и преработувани (полнети) инк кертриџи или тонери. Фирмите како Аполо носат компатибилни инк кертриџи или тонери по многу добри цени но покрај добрите цени Аполо нуди и гаранции  и поддршка и е на пазарот повеќе од 10 години со презадоволни клиенти. Затоа не двоумете се и користете ја интернет продавницата на Аполо – mojtoner.mk No comments:

Post a Comment